Skoči na glavno vsebino

Arnes in Varni na internetu na svetovnem dnevu informacijske družbe

ponedeljek, 14. 5. 2012 12:23

Leta 2006 je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila 17. maj  za svetovni  dan informacijske družbe. Že lani smo v Sloveniji ta dan obeležili s sklopom informativno – predstavitvenih dogodkov, tako smo letos ponovno pripravili aktivnost, ki poudarjajo vpliv IKT (informacijsko – komunikacijskih tehnologij) na ekonomske dosežke in koristi za celotno družbo. Pri tem je ključni razvojni izziv zagotavljanje širokega nabora enostavno povezljivih integriranih elektronskih storitev in zagotovitev čim širše dostopnosti do teh storitev za vse skupine uporabnikov.

Na informacijski tržnici, ki bo 17. maja 2012 na ploščadi Maximarketa v Ljubljani, se bosta med 10. in 15.30 uro kot partnerja dogodka predstavila tudi Arnes in kampanja Varni na internetu.

Prav tako se bo predstavilo še več kot 15 civilnih organizacij in ustanov iz področja, spletne varnosti, e-šolstva, računalniškega svetovanja, e-javne uprave, robotike in računalništva ter ostale informacijske – telekomunikacijske tehnologije, ki bodo predstavili dobrobiti in dosežke ter storitve in rešitve IKT družbe. Širši javnosti bodo pokazali tudi tehnične pripomočke za slepe in slabovidne kakor tudi gluhe in naglušne.

Več informacij najdete na spletnih straneh dogodka. Pokrovitelj dogodka je Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)