Skoči na glavno vsebino

Arnes Analitika zdaj dostopna študentom

četrtek, 9. 11. 2017 9:16

Študentom je po novem omogočen dostop do brezplačnega spletnega orodja Arnes Analitika. Ta vam nudi vpogled v različne statistične podatke o vaših spletiščih, kot je na primer število obiskovalcev spletišča, najbolj obiskane vsebine na njem, podatki, iz katere spletne strani obiskovalci prihajajo na vaše spletišče in še vrsto drugih. Ti podatki vam lahko služijo pri optimizaciji vašega spletišča, saj ga lahko na njihovi podlagi prilagodite oziroma izboljšate. Storitev temelji na odprtokodnem sistemu Piwik.

Prednosti Arnes Analitike

Pri uporabi Arnes Analitike se podatki analize ne delijo s tretjimi osebami. To pomeni, da ohranjate popoln nadzor nad podatki, kar posledično olajša pridobivanje privolitve za piškotke s strani obiskovalcev vašega spletišča. Spletno orodje prav tako ne beleži demografskih podatkov o obiskovalcih, kot so denimo spol, starost in podobno, kar ima danes velik pomen za marsikaterega obiskovalca spletišča. Za Arnes Analitiko je na voljo podpora v slovenskem jeziku, zelo kmalu pa vam bodo na voljo tudi kratka navodila za uporabo.

Ustvarite svoje spletišče z Arnes Spletom

Za enostavno postavitev spletišča, ki ga boste spremljali z Arnes Analitiko, lahko uporabite storitev Arnes Splet. To orodje vam omogoča enostavno postavitev in upravljanje osebne spletne strani ali študijskega projekta. Storitev temelji na zelo razširjeni in popularni odprtokodni programski opremi WordPress, kjer lahko s pomočjo različnih tem, ki so vam na voljo, ustvarite izgled spletišča po vaši meri. Ena izmed bolj popularnih tem je Divi, ki vam omogoča skoraj kakršenkoli izgled spletišča, dodatno funkcionalnost pa omogočajo tudi številni vtičniki, ki so vam prav tako na voljo.

Uporaba spletnega orodja Arnes Analitika vam bo omogočala odličen vpogled v statistiko vašega spletišča, s pridobljenimi podatki pa boste natančno vedeli, kako morate prilagoditi svoje spletišče, da boste dosegli želene rezultate. Ostale storitve za študente najdete na portalu Moj Arnes.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)