Skoči na glavno vsebino

16. marca začenjamo s četrtim tečajem o varni rabi interneta in naprav

petek, 4. 3. 2016 8:50

MOOC_V_tecaj-o-varni-rabi-interneta-in-naprav_Arnes_iStock_000067150255_Large9. februarja smo praznovali Dan varne rabe interneta pod sloganom “Prispevaj k prijaznejšemu internetu tudi ti!”, 16. marca pa bomo na Arnesu začeli s četrto izvedbo tečaja o varni rabi interneta in naprav, na katerem boste pridobili znanje, ki vam bo pomagalo uresničiti slogan, ki je odzvanjal v preteklem mesecu.

1.600 udeležencev v letu 2015

Arnesovega brezplačnega spletnega tečaja o varni rabi interneta in naprav, ki je namenjen predvsem zaposlenim v izobraževanju in vsem, ki jih tovrstna problematika zanima, se je v letu 2015 udeležilo več kot 1.600 uporabnikov. Tako velik interes je izjemen tudi v evropskih okvirih. Tudi tokrat boste aktivnosti prilagajali svojim željam in potrebam in se znotraj tečaja izobraževali takrat, ko vam bo to najbolj ustrezalo.

Na izobraževanju se boste seznanili s pastmi, ki jih prinašajo internet in sodobne tehnologije in izvedeli, kako se pred njimi lahko zaščitite. Spoznali boste, da na spletu morda objavljate več, kot si želite in se seznanili z vplivom sodobnih tehnologij na zdravje in okolje. Kraja gesel, virusi, »phishing«, spletne prevare, družbeni mediji in zasebnost, spletno vrstniško nasilje, odvisnost od spleta oz. tehnologij – to je le nekaj tem, s katerimi se boste na izobraževanju lahko podrobneje seznanili in posledično splet uporabljali varneje.

Udeleženci, ki boste uspešno zaključili spletni tečaj, boste prejeli Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«, če se boste poleg tega udeležili še delavnice v živo, pa tudi potrdilo o udeležbi na izobraževanju v trajanju 16 ur.

Vključijo naj se posamezniki in organizacije

Predlagamo vam, da se na tečaj vključi čim več udeležencev z vaše organizacije, saj bodo tovrstna znanja vam in vašim sodelavcem koristila tako na delovnem mestu kot tudi doma. Udeležba na spletnem tečaju je za vse uporabnike brezplačna, prav tako bomo v Ljubljani izvedli vsaj 4 brezplačne delavnice, ki so pogoj za pridobitev potrdila o udeležbi.

Na tečaj se lahko prijavite prek spletnih skupnosti na portalu SIO, uporabite svoj AAI račun, ali pa si ustvarite novega. Ključ za vstop v tečaj je mooc2016marec (podrobnejša navodila).

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)