Skoči na glavno vsebino

Za vas razvijamo portal Arnes Video

ponedeljek, 20. 12. 2021 12:19

Pred manj kot letom dni smo vam predstavili novo različico portala Arnes Video. Če ne veste, o kakšnem portalu govorimo, naj vam povemo, da gre za repozitorij multimedijskih gradiv, ki je namenjen področju izobraževanja, od vrtca, do univerze, in področju znanosti.

Na portal Arnes Video lahko vsi lastniki AAI-računa naložite video in zvočne posnetke že od leta 2011 naprej.

V času izobraževanja na daljavo je uporaba portala Arnes Video strmo naraščala, od posodobitve naprej ni minil niti en dan, da na portal ne bi naložili vsaj nekaj posnetkov. To kaže, da vzgojitelji, učitelji, profesorji, knjižničarji in raziskovalci nikoli ne počivate. Vemo, da je za povečano uporabo tudi povečana potreba po storitvi zaradi razmer, a je pomemben delež povečane uporabe tudi zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje.

Ob prenovi portala smo pripravili tudi krajši webinar.

 

Kakšne so glavne novosti?

Med novostmi še vedno najbolj izstopa možnost ustvarjanja dodatnih kanalov. Veseli nas, da so nekatere šole to možnost izkoristile in ustvarile šolske kanale ter z nekaj kliki omogočile nalaganje posnetkov na skupni kanal vsem učiteljem na šoli.

Opažamo tudi, da se nekateri učitelji in profesorji odločajo za pripravo kanalov za posamezne predmete, ki jih poučujejo. Naj dodamo, da bomo prisluhnili vaši želji, ki ste jo izrazili učitelji in profesorji, po zasebnih kanalih, do katerih ima dostop do nalaganja in ogleda posnetkov izbrana skupina ljudi.

V preteklih mesecih smo omogočili tudi komentiranje posnetkov, ki ga lahko tudi izklopite, možnost pisanja komentarjev pa imajo le prijavljeni uporabniki.

Vzpostavili smo tudi že dolgo želeno funkcionalnost napovednikov. Tako lahko video naložite na začetku tedna, delite povezavo, predvajanje pa omogočite šele na izbrani termin, ob izbrani uri. Ta želja se je pogosto pojavila ob šolskih prireditvah in predvajanjih filmov.

Prenosom v živo lahko ponovno dodate predogledno sličico, ki ste jo lahko že prej dodali posnetkom.

Ob dodatnih funkcionalnostih skušamo izboljšati tudi že obstoječe. Tako lahko zdaj kliknete na povezave v opisih posnetkov. Druge novosti se skrivajo pod pokrovom našega portala in vam nevede poenostavijo delo.

Portal Arnes Video bomo povezali z Arnes Učilnicami in Arnes Spletom

Lahko rečemo, da ne počivamo z razvojem in držanjem koraka z našimi uporabniki. Do konca leta bomo portal Arnes Video povezali z Arnes Učilnicami. To pomeni, da boste do svojih posnetkov dostopali neposredno iz Arnes Učilnic, prav tako pa boste lahko posnetke iz Arnes Učilnic nalagali in samodejno vgradili v svoje okolje.

Brskanje po javnih posnetkih, ki jih bi morebiti želeli uporabiti v svojem prispevku, smo že dodali. Podobno funkcionalnost želimo v kratkem dodati tudi na Arnes Splet.

S tem želimo naše storitve med seboj povezati in poenostaviti.

Z vidika portala Arnes Video to pomeni, da na samem portalu zahtevnejšim uporabnikom ponujamo možnost naprednega upravljanja z video vsebinami ter dodatne funkcionalnosti, povezane z njimi. Manj zahtevnim uporabnikom želimo omogočiti enostavno hranjenje posnetkov velikih velikosti, brez dodatnega dela in tudi, da lahko posnetek na Arnes Video na primer naloži iz Arnes Učilnic, ta pa se v ozadju prekodira v ustrezne formate in kvalitete.

Sporočite nam vaše želje

Naše delo bi bilo brez vas nesmiselno, zato vas še naprej spodbujamo, da nam pišete na helpdesk@arnes.si oziroma video-podpora@arnes.si in nam sporočite vaše ideje za boljšo uporabniško izkušnjo na portalu Arnes Video ali pa morebitne težave, s katerimi se srečujete.

Na kratko smo o prenovi portala Arnes Video spregovorili tudi na Mreži znanja.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)