Skoči na glavno vsebino

Srečanje članic federacij ArnesAAI in eduroam

torek, 18. 11. 2014 9:36

Arnes bo v ponedeljek, 8. decembra 2014, v Tehnološkem parku v Ljubljani organiziral srečanje članic federacij ArnesAAI in eduroam, katerega namen je povezovanje skupnosti, izmenjava izkušenj in zbiranje povratnih informacij uporabnikov.

Seznanili vas bomo s pomembnimi novostmi za uporabnike in skrbnike na organizacijah ter predstavili nekaj novih storitev, ki so na voljo članom ArnesAAI.

Uporabnikom bodo zagotovo všeč novosti v federaciji ArnesAAI, ki so izboljšale uporabniško izkušnjo, enostavnost uporabe ter hitrost prijave.

Skrbniki se boste spoznali z novimi verzijami programja in orodji za avtomatizacijo upravljanja, z orodji za preizkus pravilnosti delovanja IdP, s konfiguratorjem nastavitev Eduroam ter orodjem ArnesLink z izboljšano diagnostiko pri povezovanju v eduroam.

Prav tako bomo predstavili rešitev za nadgradnjo brezžičnega omrežja za občasne dogodke s podporo za obiskovalce brez računa eduroam, ter kako povečati zanesljivost delovanja z redundantno postavitvijo strežnikov RADIUS.

Organizacijam bo zanimivo tudi orodje, ki poenostavljata upravljanje članstva v ArnesAAI in gostovanje strežnikov na Arnesu ter orodje za upravljanje z identitetami uporabnikov.

Program, možnost prijave in več informacij o dogodku si lahko ogledate na spletni strani dogodka. Udeležba je brezplačna. Število mest je omejeno, zato priporočamo čim prejšnjo prijavo.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)