Skoči na glavno vsebino

Prenovili bomo portal Arnes Video

sreda, 17. 2. 2021 10:50

Slovenski izobraževalni portal Arnes Video bo v februarju doživel celovito prenovo, ki bo potekala od 26. februarja, od 14. ure, do 28. februarja, do 23. ure. S prenovo bomo uporabnikom omogočili nove funkcionalnosti in nove možnosti za nalaganje in ogled video posnetkov. Portal v času prenove ne bo dosegljiv.

Množica novosti in boljša dostopnost

Omogočili vam bomo ustvarjanje kanalov, v katere boste lahko vključili več uporabnikov. Pri tem lahko dobite vlogo skrbnika in pravice za urejanje kanala ter vseh naloženih posnetkov ali vlogo urednika, da boste lahko na kanal nalagali posnetke in lastne posnetke tudi urejali. Urejanje posnetkov vam bo olajšala možnost skupinskih akcij. Skupine uporabnikov boste lahko ustvarili, tako da naložite datoteko CSV, pravice uporabnikov pa bodo povezane z njihovimi AAI-računi. Gotovo vas bo razveselila novost, ki vam bo omogočila ustvarjanje seznamov predvajanj, ki jih boste lahko na enostaven način delili s povezavo. Na novemu portalu boste lahko zamenjali predhodno naloženi posnetek, povezava do posnetka pa bo ostala nespremenjena. Veliko lažje bo brskanje po posnetkih. Na novem portalu boste opazili boljšo dostopnost za vse uporabnike, posnetkom pa boste lahko dodali podnapise v več jezikih in priloge v različnih formatih. Ljubitelji statistike bodo lahko izvozili statistiko posnetkov po dnevih.

Prenosi v živo

Posebno pozornost smo pri prenovi posvetili tudi prenosom v živo. Zmogljivejši strežniki bodo omogočali več hkratnih prenosov, ki bodo samodejno na voljo v različnih ločljivostih. Nove možnosti boste našli v nastavitvah klepeta, ki vam bo na voljo tudi po končanem prenosu.

Nova tehnologija in hitrejše delovanje

Portal bomo nadgradili tudi po tehnični strani, saj se bodo povečale diskovne kapacitete, novejša tehnologija pa omogoča tudi občutno hitrejše delovanje portala. V sredo, 10. marca, vas ob 14:30 vabimo tudi na webinar, na katerem vam bomo predstavili novosti na prenovljenem portalu Arnes Video. Več informacij boste kmalu našli na spletišču Arnesa. V prihodnosti želimo portalu dodati še nekatere funkcionalnosti in skrbeti za razvoj storitve. Predvsem si želimo slišati vaše predloge in želje, ki nam jih lahko posredujete na elektronski naslov video-podpora@arnes.si. Manj uporabljane funkcije smo, zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje, ukinili. Onemogočili smo komentiranje in srčkanje posnetkov, saj teh možnosti uporabniki niste uporabljali. Če boste izrazili željo, bomo ti dve možnosti ponovno omogočili. Ukinili smo tudi prikaze priporočenih in nedavno videnih posnetkov.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)