Skoči na glavno vsebino

Oktober je vseevropski mesec kibervarnosti

torek, 1. 10. 2013 11:55

1. oktobra se v 25 državah EU pričenja prvi celovit evropski mesec kibervarnosti, katerega cilj je spodbuditi ozaveščenost o računalniški varnosti med državljani in spremeniti njihove poglede na kibergrožnje ter zagotoviti najnovejše informacije o spletni varnosti.

Slovenija bo v evropski kampanji sodelovala z nacionalnim programom ozaveščanja Varni na internetu, ki ga koordinira Arnesov center za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT.

Pripravili smo kampanjo, s katero opozarjamo na spletna tveganja, ki lahko nepoučenim spletnim uporabnikom povzročijo resno finančno škodo. Na portalu www.varninainternetu.si bodo vsak teden, skozi cel oktober, predstavljeni novi video vodiči, ki bodo spletnim uporabnikom razkrivali znake prevar pri spletnem nakupovanju in opravljanju e-bančnih storitev.

Uvodni teden ob pričetku meseca varnosti je namenjen ozaveščanju manjših podjetij, obrtnikov, blogerjev in društev, kako pomembno je redno vzdrževanje spletnih strani. Le-ti pogosto zaradi pomanjkanja tako finančnih kot človeških virov, zanemarjajo svoje spletne strani in tako nevede odpirajo vrata zlorabam. Več o tem si preberite na Vaša spletna stran potrebuje vašo pozornost, kjer najdete tudi video predstavitev in vodič ABC varnosti za lastnike spletnih strani.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)