Skoči na glavno vsebino

6. IPv6-srečanje s priznanimi tujimi predavatelji

ponedeljek, 17. 10. 2011 12:27

V Tehnološkem parku v Ljubljani bo 8. in 9. novembra 2011 potekalo že šesto IPv6-srečanje, ki ga organiziramo Arnes, zavod Go6 in Laboratorij za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani (LTFE).

Glavni temi tokratnega srečanja bosta varnost in mobilnost. Vprašanje varnosti je izjemno pomembno pri uvajanju protokola IPv6, saj mora biti upoštevano pri vsakem koraku in v vseh delih omrežja. IPv6-mobilnost omogoča dvosmerno komunikacijo z napravami z istim IP-naslovom tudi pri gostovanju v tujih omrežjih.

Dogodek bo tudi tokrat razdeljen na dva dela – predavanji v prvem in izobraževalna delavnica v drugem dnevu.

Tokrat nam bo še posebej v čast, da bomo imeli priložnost gostiti številno mednarodno zasedbo priznanih predavateljev. Svoje znanje in izkušnje na področju IPv6 bodo z nami delili strokovnjaki vodilnih svetovnih podjetij in organizacij, kot so: Cisco Systems, IIJ, US Navy, Spirent, Hurricane Electric

Ključni govorec  bo Eric Vyncke (Cisco) – strokovnjak na področju varnosti IPv6 in avtor številnih knjig. Izdelal je tudi sistem za merjenje in preverjanje statusa uvedbe IPv6 po državah, po katerem Slovenija še vedno vodi.

 

Tokrat se nam bo še v živo pridružil Ron Broersma, eden izmed pionirjev interneta, zaposlen na SPAWAR (oddelek ameriške mornarice), ki je bil preko videokonference z nami že na petem IPv6-srečanju.

 

Kakšno je stanje s protokolom IPv6 v svetu, nam bo predstavil Mark Towsley (Cisco) – avtor “Layer 2 Tunneling Protocol” in soavtor 6rd – mehanizma za lažjo in hitrejšo uvedbo IPv6 v IPv4-infrastrukturi ponudnikov internetnih storitev. Mark Towsley je tudi bivši IETF Internet Area Director in vodja IETF Homenet delovne skupine.

Z nami bo tudi legenda in pionir interneta – Randy Bush (IIJ), ki bo predstavil način, kako se z infrastrukturo RPKI obvarovati pred neželenimi posledicami lažnih BGP-oglaševanj in kraje naslovnega prostora.

Randy bo v sredo 9. novembra vodil tudi izobraževalno delavnico “RPKI – BGP routing security”. Delavnica bo namenjena praktičnemu spoznavanju podpisovanja BGP-oglaševanja in s tem zagotavljanja večje zaščite pred krajo internetnih virov.

 

 

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)