Skoči na glavno vsebino

4. slovensko IPv6-srečanje je za nami

petek, 26. 11. 2010 12:33

24. novembra 2010 so Arnes, Zavod Go6 in LTFE v skupni organizaciji uspešno izvedli 4. slovensko IPv6-srečanje. Poleg priznanih domačih strokovnjakov sta največ pozornosti pritegnila glavni govornik Patrik Fältström in Daniel Karrenberg, ki je vodil tehnično razpravo.

Patrik Fältström, priznani inženir podjetja Cisco in svetovalec švedskega ministra za informacijske tehnologije, je v uvodnem govoru predstavil stanje IPv6 na Švedskem, v katerem je poudaril, da je potrebno narediti še nekaj nadaljnjih korakov pri realnem uvajanju protokola IPv6. Njegov govor je navdihnil tudi Daniela Karrenberga, vodjo raziskovalnega oddelka na RIPE NCC, ki je stopil na oder in na kratko opisal trenutno stanje v Nemčiji in na Nizozemskem.

Jan Žorž, ustanovitelj Zavoda Go6 – slovenske iniciative za prehod na protokol IPv6, je g. Davorju Šoštariču, predstavniku Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, predal Študijo prehoda na IPv6. V njej je ekipa 8 avtorjev odgovorila na 11 ključnih vprašanj glede uvedbe protokola IPv6. Avtorji se nadejajo, da bo študija kmalu tudi javno objavljena in prevedena v angleški jezik.

Na srečanju se je predstavilo še nekaj organizacij in podjetij iz Slovenije in tujine, ki so predstavili nekatere rešitve in poglede pri uveljavljanju protokola IPv6.

Na koncu lahko povzamemo, da so bili sodelujoči zadovoljni s predstavljenimi vsebinami in z zanimivo izmenjavo mnenj, ki je dala organizatorjem dodatni motiv za izpeljavo naslednjega, že petega slovenskega IPv6 srečanja.

Več o protokolu IPv6 si lahko preberete s klikom na povezavo IPv6.

Zanimive povezave:

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)