Skoči na glavno vsebino

Izobraževanje na daljavo in avtorske pravice

sreda, 20. 1. 2021 6:00

Na Arnesu v sodelovanju z dr. Majo Bogataj Jančič iz Inštituta za intelektualno lastnino organiziramo webinar Izobraževanje na daljavo in avtorske pravice, ki bo potekal 4. februarja, ob 14:30.

Ali pri poučevanju na daljavo lahko uporabljate vsebine, ki so dostopne na spletu? Ali lahko uporabljate vsebine iz objavljenih knjig ali učbenikov? Ali lahko na spletu prebirate avtorska dela? Kaj so odprti izobraževalni viri?

To je samo nekaj vprašanj, na katera bomo poskušali odgovoriti. Najprej bomo seveda predstavili osnove avtorskega prava in avtorskih pravic, in poudarili, na kaj morajo biti učitelji in vodstva šol pozorni.

Dovoljena in problematična raba del

Pridružite se nam, če vas zanima, kakšna uporaba del je dovoljena z avtorskopravnega vidika in kakšna je lahko problematična.

Pozornost bomo namenili tudi (ne)ustreznosti slovenske avtorskopravne zakonodaje, še posebej v časih, ko se je izobraževanje zaradi pandemije preselilo na splet. Predstavili bomo tudi novo izjemo za izobraževanje, ki jo prinaša evropska avtorskopravna direktiva. Ta lahko predstavlja učinkovito rešitev za marsikatero zagato.

Ciljna skupina webinarja so vsi zaposleni v vzgoji in izobraževanju.

Predhodna prijava ni potrebna.

Tokrat samo prenos v živo

Webinar boste lahko spremljali v prenosu v živo. Predavanja tokrat ne bomo snemali.

Predavateljici, ki je priznana strokovnjakinja, boste lahko na ta način zastavili tudi kakšno vprašanje.

Lepo vabljeni.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)