Storitve

Na Arnesu smo ponosni na naše napredne spletne in omrežne storitve, ki vam pri vašem delu nudijo varnost, zasebnost in učinkovitost. Izberite brezplačne rešitve po meri uporabnikov, organizacij ali raziskovalcev.

Portal Moj Arnes

Enostaven dostop z enim uporabniškim imenom in geslom. Brezplačne, sodobne, preproste in varne spletne aplikacije za učence, učitelje, dijake, študente in druge uporabnike.

AAI-prijava Ste brez dostopa? O AAI-računu povprašajte informatika na vaši organizaciji ali preberite naša navodila.

Novice

Prenovili smo spletišče www.arnes.si

Obiskovalci www.arnes.si ste v ponedeljek, 21. oktobra, odkrili povsem prenovljeno spletišče, s katerim smo poskrbeli za boljšo uporabniško izkušnjo.

Povezujemo več kot 300.000 uporabnikov in 1.700 organizacij, med katerimi so tudi univerze, muzeji, knjižnice, klinična centra, Institut Jožefa Stefana, Kemijski inštitut, Agencija RS za okolje in šole.

Nacionalna infrastruktura

Na Arnesu upravljamo s pomembno nacionalno infrastrukturo, ki je predpogoj za delovanje interneta v Sloveniji.

Povezujemo slovenske superračunalnike, na katerih znanstveniki izvajajo napredne raziskave. Na skoraj 9.000 Arnesovih procesorskih jedrih so med drugim dokazali obstoj Higgsovega bozona in podaljšali delovanje vesoljske sonde Mars Express.

Dejavnosti

Na Arnesu strokovno sodelujemo v različnih projektih na področju računalniških omrežij in informacijske družbe.

Z AAI-računom, uporabniškim imenom, slovenske uporabnike povezujemo z več kot 3.600 ponudniki storitev.

Sodelovanje

Na Arnesu sodelujemo z nacionalnimi izobraževalnimi in raziskovalnimi omrežji drugih držav. Smo soustanovitelji omrežja GÉANT in vključeni v delovanje več mednarodnih organizacij.

Dostopnost