Skoči na glavno vsebino

Uvod v SIRikt: Uporaba mobilnikov pri pouku

torek, 20. 9. 2016 8:00

Arnes_mobilnik_mobitel_SIRikt_iStock_000073144575_Large_500Vprašanje, ali naj učenci pri pouku uporabljajo mobilnike, je na Twitterju (#mobiluč) sprožilo razpravo pred izobraževalno konferenco SIRikt. V četrtek, 22. septembra, ob 11. uri, so v argumentirani parlamentarni razpravi osnovne šole predstavile svoje argumente za in proti.

Kaj o mobilnikih pravijo osnovnošolci?

Uporabo mobilnikov sta zagovarjali OŠ Domžale in OŠ Antona Šibelja-Stjenka Komen, stran “proti” pa sta predstavljali OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici in OŠ Tončke Čeč Trbovlje. O kakovosti predstavljenih argumentov je javnost lahko glasovala prek tviterja, glasovali so lahko tudi učenci sodelujočih šol.

Arnes je poskrbel, da bo javnost lahko neposredno spremljala 45-minutni parlament; spodaj si lahko ogledate posnetek razprave. Do četrtka lahko tvitate v #raziskovalnici ZRSŠ in pomagate šolam pri oblikovanju dokazov.

Iz motečega dejavnika v koristno orodje

Mobilne naprave, predvsem prenosni in tablični računalniki pa tudi mobilniki, se vključujejo v izobraževalne procese v šolah. Predvsem je pomembno, da takšne naprave iz motečega dejavnika spremenimo v koristno orodje. S tem učencem omogočamo pridobivanje znanja, ki ga bodo potrebovali v nadaljnjem življenju, ne samo v digitalnem, ampak v resničnem svetu, kjer se tehnologijam in njeni rabi danes ni več moč izogniti. Z znanjem bodo učenci tehnologijo lahko uporabljali pravilno, varno in v korist družbe.

Konferenca SIRikt je največji izobraževalni dogodek v Sloveniji, ki bo potekal 6. in 7. oktobra v Kranjski Gori. Na SIRikt se lahko prijavite tukaj.

Posnetek parlamentarne razprave osnovnih šol

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)