Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa MS Outlook 2000

Osebni podatki uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni, pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Pri prvem zagonu Outlook 2000 se zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte.

V polje Display name vpišite vaše ime in priimek.

Nadaljujte s klikom gumba Next.

V polje E-mail address vpišite vaš e-poštni naslov. Pri vpisu pazite na zadnji del naslova, kjer je pravilno guest.arnes.si (prevedeno kot gost) in ne quest.arnes.si. Nadaljujte s klikom na gumb Next.

V polju My incoming mail server is a lahko izbirate med dvema (POP3, IMAP) načinoma dostopa do e-poštnega predala. V tem primeru bomo opisali POP3 način dostopa, zato v polje Incoming mail server vpišite pop3.arnes.si, v polje Outgoing mail server pa mail.arnes.si. Nadaljujte s klikom na gumb Next.

V polje Account name vpišite vaše uporabniško ime in v polje Password še geslo.V primeru da vas moti vpisovanje gesla vsakokrat, ko se želite poslati/preveriti pošto, izberite možnost Remember Password. Pazite, s tem se poveča možnost zlorabe uporabniškega imena, še posebej pri računalnikih, kjer (en) računalnik uporablja več oseb. Nadaljujte s klikom na gumb Next.

V primeru klicnega (modemskega) dostopa izberite možnost I will establish my internet connection manually , v primeru dostopa do Interneta preko stalne povezave pa izberite možnost Connect using my Local Area Network .

Za nadaljevanje kliknite na gumb Next.

S tem korakom ste zaključili postopek ustvarjanja novega računa. Postopek zaključite s klikom na gumb Finish.

2. SPREMINJANJE NASTAVITEV RAČUNA

Odprite meni Tools in izberite možnost Accounts

V novo odprtem oknu izberite zavihek Mail, nato izberite obstoječi račun in kliknite gumb Properties.

Prikaže se novo okno, izbran je zavihek General, kjer lahko spremenite svoje predhodno vpisane osebne podatke.

Nastavitve strežnikov najdete na zavihku Servers, kjer vpišete strežnika za prihajajočo in odhajajočo pošto, uporabniško ime in geslo. Možnost Log on using secure password authentication ne sme biti odkljukana. Izberite možnost My server requires authentication in kliknite na gumb Settings.

Odpre se novo okno, kjer izberite možnost Use same settings as my incoming mail server ter nastavitev potrdite s klikom na gumb OK.

3. NASTAVITEV VARNE POVEZAVE SSL

Sledi še nastavitev varne povezave za ta poštni račun.

Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) in SSL (Secure Sockets Layer)- komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki.

Arnes priporoča uporabo varne povezave TLS. Ker ta odjemalec tega standarda ne podpira, nastavite varno povezavo SSL.

Pod zavihkom Advanced za oba strežnika odkljukajte možnost This server requires a secure connection (SSL). Vrata za pop strežnik nastavite na 995, za smtp strežnik pa na 465. Nastavitve potrdite s klikom gumba OK.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)