Skoči na glavno vsebino

Videokonference visoke kakovosti (MCU, H.323, SIP, WebRTC)

Videokonference visoke kakovosti (MCU) so namenjene sodelovanju skupin, tradicionalno predvsem s sobnimi sistemi. Priporočamo jih:

  • uporabnikom, ki jim je pomembna visoka kakovost zvoka in slike, saj omogočajo prenose v ločljivosti do FullHD 1080p in tekočo sliko 30 slik/s, zdaj tudi že zelo enostavno samo z uporabo brskalnika in spletne kamere. Rešitev uporabljajo tudi na Medicinski fakulteti v Ljubljani.
  • ko se na eni lokaciji zbere več udeležencev, ki hkrati uporabljajo ista mikrofon in kamero. Za takšen način komunikacije priporočamo uporabo sobnih sistemov. Rešitev uporabljajo tudi na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani.

Vzemimo za primer profesorja, ki ima v sejni sobi sestanek s sodelavci, na katerem bodo z raziskovalci organizacije, ki se nahaja v drugi državi, razpravljali o najnovejšem znanstvenem odkritju. Zaradi pomembnosti tematike, dobrega razumevanja in števila udeležencev potrebujejo odlično sliko in kakovosten zvok, zato so izbrali Arnesove videokonference visoke kakovosti (MCU). Ker imajo sobni sistem z mikrofonom in kamero, dve skupini raziskovalcev brez težav komunicirata med seboj, konferenci pa se priključijo tudi drugi udeleženci kar prek spletnega brskalnika. Prav nobenih težav nima niti raziskovalec, ki je zaradi popravila na železnici obtičal na vlaku. Kljub temu, da na vlaku ni brezžične povezave se je v konferenco enostavno vključil kar s svojim mobilnim telefonom. Konferenco so seveda tudi posneli, tako da si jo lahko kasneje ogleda sodelavec, ki je v času konference odsoten.

Videokonference visoke kakovosti (MCU) med drugimi uporabljajo tudi na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Institut “Jožef Stefan”, Ministrstvo za zdravje, Zavod RS za transfuzijsko medicino,  Gozdarski inštitut Slovenije, Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani, …

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)