Skoči na glavno vsebino

Arnes VOX

Nujno obvestilo:

Storitev spletnh konferenc Arnes VOX je v ukinjanju, zato so spodnje strani postale arhivske narave. Za dodatna pojasnila in dostop do starih posnetkov, ki so nastali znotraj spletnih konferenc Arnes VOX preberite obvestilo “Ukinitev konferenc Arnes VOX in dostop do starih posnetkov” z dne 7. december 2022.

Za vsa nadaljna vprašanja nam prosim pišite na naslov video-podpora@arnes.si


Arnes VOX (vox.arnes.si) je namenjen enostavnemu sodelovanju posameznikov in poučevanju ker:

  • so izjemno enostavne za uporabo. Potrebujete zgolj spletni brskalnik. Lahko jih uporabljate na osebnem računalniku, prenosniku in večini mobilnih naprav.
  • omogočajo uporabo številnih orodij za dodatno komunikacijo: prenos slike z namizja, sodelovanje v klepetalnici, pisanje zapiskov, glasovanje v anketah, izmenjavo datotek, belo tablo …
  • priporočamo jih za organizacijo sestankov in predavanj na daljavo, kadar udeleženci uporabljajo vsak svoj računalnik ali mobilno napravo.

Sestanki med sošolci ali sodelavci

Vzemimo za primer študente, ki želijo komunicirati in sodelovati ob nastajanju skupne projektne naloge. Vsak od njih na svojem domu uporablja lastni računalnik, spletne konference VOX pa so izbrali, ker lahko prenašajo sliko namizja in tako kolegom tudi vizualno predstavijo svoje izdelke, si izmenjajo datoteke in glasujejo v anketah, v katerih izberejo najboljšo idejo. Velika prednost Arnesove rešitve je v tem, da je študentom na voljo tudi bela tabla, ki omogoča hkratno sodelovanje, pisanje in risanje med konferenco. Njihovo sodelovanje je tako lažje in hitrejše, pa čeprav so med počitnicami vsak v svojem domačem kraju, študent, ki je na izmenjavi, pa celo v drugi državi.

Poučevanje in prenos predavanj

Spletne konference VOX uporablja tudi profesor za poučevanje na daljavo med gostovanjem na fakulteti v tujini. Profesor lahko iz tuje države predava študentom, prikazuje sliko s platna ali predstavitev s svojega računalnika in odgovarja na vprašanja slušateljev, ki jih ti vpisujejo v klepetalnico. Študenti se v spletno konferenco vključijo vsak s svojim računalnikom, za zamudnike pa lahko profesor svoja predavanja posname in študentom dodeli dostop.

Več podrobnosti o spletnih konferencah lahko preberete na straneh pomoči uporabnikom.


Spletne konference VOX med drugimi uporabljajo tudi Univerza v Ljubljani – Ekonomska fakulteta, Univerza na Primorskem, Univerza v Mariboru, Zavod RS za šolstvo, Almamater, OŠ Slovenj Gradec …

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)