Skoči na glavno vsebino

Ustvarjanje konferenčnih sob

Za ustvarjanje novih konferenčnih sob se morate najprej prijaviti v MCU portal z izbiro “Prijava” zgoraj desno ali si pomagati z navodili za ArnesAAI prijavo:

Po uspešni prijavi za začetek ustvarjanja nove konferenčne sobe v meniju izberite “Ustvari novo konferenco”:

Odpre se vam nova stran, ki vas v štirih korakih vodi skozi potrebne nastavitve konferenčne sobe.

V prvem koraku je potrebno vpisati osnovne podatke in določiti čas in trajanje konference. Nujno potrebni podatki so “Ime”, “Začetni čas” in “Trajanje”. Za nadaljevanje potrdite z gumbom “Naprej”:

V kolikor bi bile vse kapacitete strežnika MCU1 polne, lahko iz seznama izberete manj zmogljiv strežnik MCU2.

V drugem koraku je potrebno določiti maksimalno število udeležencev, ki bodo sodelovali v konferenci. V kolikor boste med konferenco oddajali tudi sliko namizja (uporabljali dodatni video kanal, H.239/BFCP video) označite to možnost (kar zaseda dodatno mesto udeleženca na MCU strežniku). Funkcija avtomatskega snemanja konference omogoča, da se začne dogajanje v konferenci avtomatsko snemati, ko se v njo poveže prvi udeleženec in se konča, ko zadnji udeleženec zapusti videokonferenčno sobo. Za nadaljevanje potrdite vnos z gumbom “Naprej”:

Opozorilo: Maksimalno število udeležencev vpliva na druge nove rezervacije, zato rezervirajte le toliko mest, kolikor jih boste resnično potrebovali.

V tretjem koraku določite začetno postavitev oz. razdelitev slik udeležencev in za nadaljevanje potrdite izbiro z gumbom “Naprej”:

V četrtem zadnjem koraku se izpiše povzetek vnešenih podatkov ter klicni parametri za povezavo v konferenčno sobo. Vsi izpisani podatki se bodo posredovali tudi na vaš izbrani e-poštni naslov:

Konferenčna soba se ustvari s potrditvijo vpisanih podatkov z gumbom “Potrdi”.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)