Navodila za Android 6.0 in 7.0 (CAT)

Povezavo smo preizkusili na napravi Xiaomi Redmi Note 4 (Android 7.0), ki uporablja nekoliko prilagojen vmesnik (MIUI 9). Kljub temu navodila veljajo za večino naprav z operacijskim sistemom Android z različico 6.0 ali 7.0.

Podatki, ki so uporabljeni v spodnjem primeru, so izmišljeni. V postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi.

1. Namestitev aplikacije eduroam CAT

Najprej je iz trgovine Play namestite aplikacijo Eduroam CAT (razvijalec: GÉANT Association), ki poenostavi namestitev certifikata.

V primeru težav s povezavo z aplikacijo Eduroam CAT, se lahko poskusite povezati tudi z aplikacijo GetEduroam, ki pa je podprta le za operacijske sisteme Android 8 in novejše.

2. Prenos ustreznega certifikata

V spletnem brskalniku obiščite stran cat.eduroam.org.

Jezik nastavite na slovenščino, za državo izberete Slovenijo, izberete vašo organizacijo in nato še uporabniško skupino (če je na voljo). Na koncu še izberete različico Androida.

Za prenos kliknite na gumb Prenesi nameščevalnik za Android 7.0 Nougat (oz. za vašo različico).

3. Namestitev certifikata

Po uspešnem prenosu certifikata na mobilni telefon, ga je potrebno še namestiti. To najlažje storite tako, da odprete meni s hitrimi nastavitvami in pritisnete na prenešeni certifikat.

Odpre se eduroam CAT, ki zahteva potrditev namestitve certifikata. Kliknite Install.

Ko je certifikat nameščen, aplikacija zahteva še vnos uporabniškega imena in gesla. Vnesite uporabniško ime in geslo, ki ste ju prejeli na organizaciji in kliknite gumb Install.

Po uspešni namestitvi se izpiše Profile installed.

Povezava se nato vzpostavi samodejno. V kolikor se to ne zgodi, ročno izberite omrežje eduroam iz seznama brezžičnih omrežij.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)