Nastavitev programa Mozilla Thunderbird 17.0

OPOZORILO: Slike zajemajo najpomembnejše nastavitve. Ostale nastavitve, ki niso prikazane, lahko še vedno po lastni presoji spreminjate.

Osebni podatki, uporabljeni v spodnjem primeru, so izmišljeni. Pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Ob prvem zagonu programa Mozilla Thunderbird se vam samodejno zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte. V tem primeru preskočite na 4. korak.

V nasprotnem primeru pa morate čarovnik za nastavitev zagnati sami. Navodila so opisana v nadaljevanju.

V programu Thunderbird zgoraj desno kliknite na ikono  in se nato z miško premaknite na Možnosti.

Prikaže se nov meni, kjer izberite Nastavitve računa.

Odpre se okno, kjer lahko dodajate nove in spreminjate obstoječe poštne predale (račune). Za zagon čarovnika za nastavitev računa kliknite v oknu spodaj levo na Delo z računi ter nato na Dodaj račun.

Zažene se čarovnik za nastavitev predala, kjer izberite možnost Preskoči in uporabi moj obstoječi e-naslov.

Odpre se novo okno, kjer v polje Vaše ime vpišite vaše ime in priimek, v polje E-poštni naslov pa vaš elektronski naslov in pritisnite na gumb Nadaljuj.

V naslednjem koraku izberite možnost IMAP ter kliknite na gumb Uredi ročno.

Dohodna pošta:
V polje Prihajajoča vpišite ime strežnika ‘imap.arnes.si’, vrata ‘993’, za SSL izberite ‘SSL/TLS’, za Avtentikacija pa ‘Običajno geslo’.

Odhodna pošta:
V polje Odhajajoča vpišite ime strežnika ‘mail.arnes.si’, vrata ‘587’, za SSL izberite ‘STARTTLS’, za Avtentikacija pa ‘Običajno geslo’.

V polje Uporabniško ime vpišite vaše uporabniško ime in nadaljujte s klikom na gumb Storjeno.

Prikaže se okno, kjer lahko preverite nastavitve poštnega računa in spremembe oziroma nastavitve potrdite s klikom na gumb V redu.

2. SPREMINJANJE NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA IN NASTAVITEV VARNE POVEZAVE SSL

V programu Thunderbird zgoraj desno kliknite na ikono  in se nato z miško premaknite na Možnosti. V meniju, ki se prikaže, izberite Nastavitve računa.

Odpre se vam okno, v katerem lahko spreminjate nastavitve poštnega računa.

V meniju ob levi strani izberite Nastavitve strežnika. Če imate za vrsto strežnika izbran Poštni strežnik IMAP, v polje za Ime strežnika vnesite imap.arnes.si, v polje Vrata vpišite številko 993 ter v polje Uporabniško ime zapišite vaše uporabniško ime.

V levem meniju kliknite še na Izhodni strežnik (SMTP) in odprejo se Nastavitve strežnika za odhodno pošto (SMTP). Izberite Arnesov strežnik mail.arnes.si in kliknite na gumb Urejaj.

Odprejo se nastavitve za Strežnik SMTP, kjer lahko nastavite varno povezavo SSL. Pri polju Opis navedete poljubno ime strežnika (ni pogoj), za Ime strežnika vpišite mail.arnes.si ter izberite Vrata 587. Za Varnost povezave izberite STARTTLS, za Metodo overovitve izberite Običajno geslo, v polje Uporabniško ime pa vnesite vaše uporabniško ime. Na koncu za shranitev podatkov kliknite na gumb V redu.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)