Skoči na glavno vsebino

Uporaba certifikata v Thunderbirdu

Navodila prikazujejo kako v Thunderbird uvoziti certifikat in ga uporabiti za šifriranje in digitalno podpisovanje elektronske pošte. 

V Thunderbirdu odprite meni in izberite Možnosti. Odprite Nastavitve računa in zavihek Varnost. Sprva je potrebno vnesti certifikat, zato kliknete na Pokaži potrdila.

tb1

Odpre se vam novo okno, kjer se postavite na zavihek Vaša digitalna potrdila in certifikat uvozite s klikom na Uvozi … . Potrdite s klikom na V redu.

tb2

 

Na tem mestu vas Thunderbird vpraša, če želite uporabljati isti certifikat tako za šifriranje kot za podpisovanje. Potrdite s klikom na V redu.

Ponovno se nahajate v osebnih nastavitvah, kjer v zavihku Varnost nato odkljukajte Digitalno podpiši sporočila (privzeto). Odhodna sporočila bodo odslej podpisana z digitalnim certifikatom, kar bo vidno tudi v samem vmesniku odjemalca.

cert3

Šifriranje vključite za vsako odhodno sporočilo posebej, tako da izberete Varnost in Šifriraj to sporočilo. Za možnost enkripcije morate imeti predhodno dodan javni ključ (certifikat) prejemnika.

tb3

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)