Skoči na glavno vsebino

Navodila za prenos v živo, z uporabo programa Flash Media Live Encoder

Za oddajanje slike in zvoka potrebujete program za oddajanje/povezavo na Arnesov strežnik. Za osnovno uporabo na Windows ali Mac OS X računalnikih, priporočamo uporabo brezplačnega program Flash Media Live Encoder:
prenos FMLE za Windows
prenos FMLE za OS X

Po namestitvi programa priporočamo, da uporabite nastavitveno datoteko, ki vam bo nastavila vse potrebno, za povezavo na Arnesov strežnik za prenose v živo. Nastavitveno datoteko prenesete iz video portala, med ustvarjanjem kanala za prenos v živo. Do nje pa lahko dostopate tudi kasneje. Na seznamu vaših kanalov za prenos v živo izberite “uredi”.

Odpre se vam novo okno, kjer imate možnost prenesti konfiguracijsko datoteko za Flash Media Live Encoder.

Po prenosu datoteke, zaženite program Flash Media Live Encoder in odprite nastavitveno datoteko (.xml) “File” -> “Open Profile”

V kolikor imate na računalnik priključenih več kamer, na seznamu izberite tisto, ki jo boste uporabljali za prenos v živo (avtomatično je izbrana privzeta kamera).

Za začetek oddajanja pritisnite gumb “Start” v spodnjem delu programa.

Odpre se novo okno, kamor vpišete uporabniško ime in geslo, ki ste ju nastavili med ustvarjanjem kanala za prenos v živo.

Po uspešno vzpostavljeni povezavi s strežnikom, se oddajanje slike in zvoka avtomatično začne.

Delovanje prenosa v živo, lahko preverite tako, da odprete vaš kanal za prenos v živo, kjer lahko vidite sliko in slišite zvok, kot ga oddajate na strežnik.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)