Ogled in iskanje posnetkov

 
Ogled

Na portalu Arnes Video ločimo tri tipe posnetkov:

 • Javni
  Ogled javno objavljenih posnetkov na video portalu je omogočen vsem uporabnikom. Javno objavljeni posnetki so vidni na prvi strani portala in po njih lahko prebiramo s pomočjo iskalnika.
 • Zasebni
  Možnost ogleda zasebnih posnetkov se določa preko vpisa dovoljenih AAI-računov. Uporabniku z dostopom bo posnetek viden na strani portala, ob robu prikazne slike pa bo vidna ključavnica.
 • Nevidni
  Nevidni posnetki niso javno prikazani in za ogled potrebujemo poznati spletni naslov posnetka.

Za ogled, na seznamu posnetkov kliknite na naslov ali sličico posnetka. Preusmerjeni boste na stran z izbranim posnetkom, kjer lahko začnete predvajati posnetek, si ogledate sorodne vsebine, objavite posnetek na družabnih omrežjih, prenesete na lokalni računalnik, komentirate, všečkate itd.

asset

Preusmerjeni boste na stran z izbranim posnetkom, kjer lahko začnete predvajati posnetek, izberete višjo kvaliteto za ogled (v kolikor je bil naložen video visoke kvalitete), si ogledate sorodne vsebine, objavite posnetek na družabnih omrežjih, komentirate, všečkate itd.

Ko pričnete s predvajanjem posnetka, se znotraj predvajalnika pojavijo dodatne možnosti za upravljanje s posnetkom.

player_full

 1. Kontrola predvajanja omogoča začasno ustavljanje posnetka (pavza) ter nato ponovni pričetek predvajanja
 2. Pretečeni čas od pričetka posnetka.
 3. (*opcijsko) Poglavja so dodatna funkcija, s katero avtor posnetka gledalcem ponudi možnost hitrega pregleda vsebinskih poglavij na časovni osi. V kolikor so poglavja vključena v posnetek, se na časovni osi pojavijo bele pike.
 4. Časovna kontrola nam omogoča hitro premikanje po času posnetka. Oranžna barva označuje trenutni položaj predvajanja.
 5. Preostali čas do konca posnetka.
 6. (*opcijsko) Izbira kvalitete je na voljo v primeru, da je avtor naložil posnetek višje kakovosti. Višjo kvaliteto (=višja številka) izberete, boljša bo kvaliteta predvajane vsebine, hkrati pa bo bolj obremenjena vaša spletna povezava. Višja kvaliteta pride najbolj do izraza pri uporabi celozaslonskega načina predvajanja (9.).
 7. (*opcijsko) Podnapisi so dodatna funkcija, s katero avtor posnetka gledalcem ponudi možnost izbire podnapisov v enem ali dveh jezikih – slovenščina in/ali angleščina. Podnapisi so pomemben dodatek za gluhe in naglušne ljudi.
 8. Kontrola zvoka nam omogoča spreminjanje jakosti predvajanega zvoka. Sprememba se izvaja ločeno od centralne kontrole v operacijskem sistemu in vpliva le na zvok predvajane vsebine.
 9. Celozaslonski način omogoča ogled vsebine preko celotnega zaslona. Najboljša uporabniška izkušnja je mogoča z uporabo izbire višje kvalitete vsebine (6.)
 10. Sorodni posnetki prikažejo ostale vsebine, ki ustrezajo izbrani kategoriji trenutnega posnetka.
 11. Logotip predstavlja povezavo do posnetka na portalu Arnes Video. Uporablja se pri vdelanih posnetkih.

 

Iskanje

Za iskanje posnetkov uporabite okno za iskanje na vrhu strani. Iskalnik išče po: naslovu, opisu, ključnih besedah, nalagalcu in avtorju.

search

 

Napredno iskanje

V kolikor vam iskanje ne vrne želenih rezultatov, predlagamo uporabo naprednega iskanja.

search2
 

Napredni iskalnik vam omogoča izbiro enega ali več iskalnih pogojev.

search_a2

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)