Skoči na glavno vsebino

Vabljeni na jesensko šolo HPC za inženirstvo in kemijo

sobota, 8. 9. 2018 12:13

Evropsko združenje za superračunalništvo PRACE in Laboratorij LECAD, Fakulteta za strojništvo, Univerza v Ljubljani, organizirata jesensko šolo PRACE 2018 z naslovom HPC za inženirstvo in kemijo.

Šola je namenjena uporabnikom iz industrije, raziskovalcem ter študentom, ne glede na ustanovo ali državo bivanja. Potekala bo med 24. in 26. septembrom 2018  v prostorih Fakultete za strojništvo.

Reševanje izzivov s pomočjo superračunalnikov

Glavni cilj jesenske šole je naučiti udeležence, kako reševati inženirske in kemijske probleme z uporabo superračunalnikov. Šola bo potekala tri dni, v vsakem dnevu pa se bodo udeleženci učili specifičnih znanj, povezanih z uporabo superračunalnikov.

  • Prvi dan se bodo udeleženci naučili, kaj je superračunalnik in kako v okolju C/C++ napisati paralelno programsko kodo z uporabo MPI in OpenMP knjižnic.
  • Drugi dan bodo udeleženci spoznali osnove numeričnih metod za strojniške aplikacije (metoda končnih in robnih elementov, brezmrežne metode) in za nanofluide (molekulska dinamika in računska dinamika tekočin za nanofluide).
  • Tretji dan se bodo odločili za eno od paralelnih sekcij:
    Sekcija 1: HPC v inženirstvu: spoznali bodo programsko orodje OpenFoam in aplikacije HPC pri razvoju medicinskih pripomočkov;
    Sekcija 2: HPC v kemiji in kemijskem inženirstvu: numerične metode za molekulsko in fluidno dinamiko, praktični tečaj iz programskih paketov Quatum (Gaussian, cpmd) in Espresso++.

Vse informacije o izobraževanju lahko najdete na spletni strani jesenske šole PRACE 2018.

Udeleženci, ki jih zanimajo le izbrane vsebine, se lahko na dogodek prijavijo za posamezne dni. Na voljo je 30 mest.

Registracija na dogodek je brezplačna, prijavite se lahko tukaj.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)