Skoči na glavno vsebino

Vabimo vas na Konferenco Arnes 2014 – Izmenjujemo znanje (28. 5. 2014)

torek, 15. 4. 2014 10:59

Danes, 15. 4. 2014, odpiramo prijave na Konferenco Arnes 2014, katere vodilna tema je tokrat tesno povezana z izmenjavo znanja. Na dogodek, ki bo potekal 28. maja 2014 v Kranjski Gori v okviru multikonference SIRikt 2014, se lahko prijavite prek spletne strani konference. KOTIZACIJE NI.

Izmenjava znanja je meje klasičnih učilnic presegla že v prejšnjem stoletju, sodobna tehnologija pa nam s svojim hitrim napredkom omogoča vedno enostavnejše in učinkovitejše metode posredovanja znanja. V današnjem času na ta način poučevanje ni več zgolj domena vrtcev, šol in fakultet, tehnologija podaja roko tudi raziskovalnim inštitutom, muzejem, galerijam in drugim organizacijam, ki tako lahko delijo svoje vsebine in akumulirano znanje . S pomočjo tehnologije lahko danes presegamo tako fizične omejitve kot tudi meje v našem dojemanju izmenjave znanja, saj o globalni učilnici ne razmišljamo več zgolj s stališča preseganja mej, temveč tudi s stališča ciljnih skupin, ki bi jih naše vsebine utegnile zanimati.

Konferenco bomo začeli s predavanjem, na katerem si bomo ogledali, kako vzpostaviti platformo, prek katere bo mogoče varno izvajati preverjanje znanja s pomočjo sodobnih tehnologij. Izvedeli bomo, kako lahko predavanja v celoti izvajamo na daljavo ob pomoči sodobnih tehnologi.  S tem seveda tudi nismo več omejeni le na Slovenijo, saj lahko našo publiko dosežemo tudi drugje.

Gotovo večina med vami že pozna Iversity.org, največjo evropsko platformo za odprto izobraževanje na daljavo, tokrat pa bomo imeli priložnost izvedeti, kako je bila sama platforma vzpostavljena. Ogledali si bomo, kako odprta izobraževanja na daljavo izvajajo na Hrvaškem in kaj smo na tem področju za vas pripravili na Arnesu.

Glede na to, da je »izložba« večine izobraževalnih organizacij še vedno spletna stran, si bomo ogledali, kaj nas lahko doleti, če za našo spletno stran ne skrbimo, kako lahko nesrečne dogodke v povezavi z našimi spletnimi stranmi preprečimo, in dobili koristne namige o aktualnih sistemih za upravljanje z vsebinami spletnih strani.

Konferenco bomo zaključili s pregledom storitev, ki jih za vas zagotavljamo na Arnesu. Poleg konkretnih primerov uporabe že uveljavljenih storitev, ki jih verjetno že dobro poznate, vam bomo predstavili tudi dve novi, ki vam bosta znatno olajšali komunikacijo z vašimi ciljnimi javnostmi.

Konferenca Arnes povezuje področje izobraževanja, raziskovanja ter kulture in je namenjena širokemu krogu obiskovalcev, saj pokriva tako uporabniške kot tudi sistemske vidike uporabe novih tehnologij. Konferenca ni zgolj dogodek, na katerem lahko izveste nekaj novega in koristnega. Na njej lahko poleg zanimivih predavanj pričakujete tudi možnost izmenjave izkušenj z drugimi obiskovalci konference  na  tradicionalni sirovi poslastici ob njenem zaključku. Ne nazadnje pa je Konferenca Arnes tudi odlična priložnost za  srečanje s sodelavci Arnesa, ki vam bomo ves čas konference na razpolago.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)