Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa Windows Live Mail 2012

Osebni podatki, uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni. Pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite s svojimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Za namestitev novega e-poštnega računa izberite  in nato .

Odpre se okno Add your email accounts.

V polje Email address vpišite svoj elektronski naslov, v polje Password pa svoje geslo, ki ga uporabljate za dostop do spletne pošte.
V primeru, da ne želite pred vsakim prejemanjem ali pošiljanjem znova vpisovati gesla, obkljukajte možnost Remember this password. Windows Live si bo zapomnil geslo, povezano s tem računom. S tem se lahko poveča možnost zlorabe uporabniškega imena, še posebej pri računalnikih, kjer (en) računalnik uporablja več oseb.

V polje Display name for your sent messages vnesite svoje ime in priimek.

Obkljukajte Manually configure server settings in kliknite gumb .

V naslednjem oknu vnesite podatke o strežnikih.

Strežnik za dohodno pošto:
Pod Vrsto strežnika izberite IMAP, vnesite naslov strežnika imap.arnes.si in obkljukajte Zahteva varno povezavo (SSL).
V polju Preverjanje pristnosti pustite izbrano možnost Navadno besedilo, pod Uporabniško ime za prijavo pa vnesite svoje uporabniško ime.

Strežnik za odhodno pošto:
Vnesite naslov strežnika mail.arnes.si , vnesite vrata 465 ter obkljukajte Zahteva varno povezavo (SSL) in Zahteva preverjanje pristnosti.

Za nadaljevanje kliknite .

S tem so bile vnesene vse potrebne informacije. Račun je dodan, postopek zaključite s klikom na gumb .

Pri protokolu IMAP se pošta s strežnika sinhronizira v lokalni poštni odjemalec. To pomeni, da boste v programu videli iste mape in sporočila, kot so tista na strežniku in jih sicer vidite v spletnem vmesniku.
Preden je poštni račun dokončno nastavljen in pripravljen za uporabo, bo Windows Live prenesel informacije o mapah na strežniku. Prikaže se spodnje obvestilo, v okviru katerega nato spremljate napredek.

Ko je postopek končan, bodo v levem delu okna vidne mape vašega poštnega predala in lahko začnete z uporabo elektronskega naslova.

 

2. SPREMINJANJE NASTAVITEV RAČUNA

V primeru, da želite pregledati ali spremeniti podrobnosti poštnega računa, kliknite na gumb , izberite Options in nato Email accounts.

Odpre se okno Accounts s seznamom e-poštnih računov, ki so konfigurirani v odjemalcu. Za ogled/urejanje podrobnosti kliknite na e-poštni račun in nato na gumb Properties.

Prikaže se okno, v katerem lahko v različnih zavihkih spreminjate vse pomembne nastavitve. Podatke o strežnikih in prijavne podatke najdete v zavihku Servers, nastavitev varne povezave pa v zavihku Advanced.

 

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)