Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa Netscape Mail 4.x

OPOZORILO: Slike zajemajo najpomembnejše nastavitve. Ostale nastavitve, ki niso prikazane, lahko še vedno po lastni presoji spreminjate.

Osebni podatki uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni, pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

Brezplačno različico programa najdete na naslovu: http://www.netscape.com

1. Namestitev z uporabo čarovnika

Pri prvem zagonu Netscape Mail-a se požene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte.

 

Postopek pričnete s klikom gumba next.

V polje Full Name vpišite vaše ime in priimek, v polje Email Address pa vaš e-poštni naslov. Pri vpisu pazite na zadnji del naslova, kjer je pravilno Guest.arnes.si in ne Quest.arnes.si. Nadaljujte s klikom gumba next.

V polju Profile Name določite ime pod katerim bo program prepoznal vaše vpisane e-poštne nastavitve (če vam ponujena vrednost ustreza je ne spreminjajte. Nadaljujte s klikom gumba next.

V polje Outgoing mail server vpišite mail.arnes.si in nadaljujte s klikom gumba next.

V polje Mail server user name vpišite vaše uporabniško ime. V tem primeru bomo opisali POP3 način dostopa, zato v polje Incoming Mail Server vpišite pop3.arnes.si in pri izbiri Mail Server type izberite POP3. Nadaljujete s klikom gumba next

V polje News server vpišite news.arnes.si. Postopek zaključite s klikom gumba finish.

2. Spreminjanje nastavitev v programu

Odprite meni Edit in izberite opcijo Preferences

 

Prikaže se novo okno, dvokliknite opcijo Mail & Newsgroups in izberite opcijo Identity. Tu lahko spreminjate osnovne nastavitve, kot so ime, priimek in e-poštni naslov.

Izberite opcijo Mail Servers, tu lahko spremenite naslov strežnika za odhajajočo pošto, s klikom gumba edit pa tudi nastavitve dostopa do strežnika za prihajajočo pošto.

Nastavitve potrdite s klikom gumba ok.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)