Arnes Mapa

Storitev Arnes Mapa temelji na programski opremi ownCloud in je namenjena oddaljenemu shranjevanju in deljenju(skupni rabi) datotek.

V testni fazi ima vsak uporabnik na voljo 5GB prostora. Storitev lahko uporabljate prek spletnega vmesnika ali preko namenskih odjemalcev (na voljo so za vse najpogostejše operacijske sisteme, tudi za mobilne Android in iOS, vendar v njunih trgovinah z aplikacijami), oziroma takšnih, ki podpirajo protokol WebDAV. V storitev se lahko prijavite z AAI-računom. Pred uporabo odjemalcev je potrebno prek spletnega vmesnika nastaviti geslo, saj odjemalci ne uporabljajo AAI-prijave.

Datoteke lahko z drugimi uporabniki delite prek spletnega vmesnika, prenašate in nalagate pa jih lahko tudi z odjemalci. Deljenje je omogočeno med uporabniki znotraj iste skupine(zaenkrat so to uporabniki iz vaše domače organizacije), ostalim uporabnikom(tudi tistim, ki nimajo AAI-računa) lahko ustvarite neposredno povezavo do datotek.

Do storitve lahko dostopate na naslovu mapa.arnes.si.

Mreža znanja 2013 – storitev Arnes Mapa – prikaz delovanja spletnega vmesnika in odjemalca za integracijo z lokalnim datotečnim sistemom
 
 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)