Skoči na glavno vsebino

Sodelujte na RTK 2013 – državnem tekmovanju ACM v videoposnetkih

sreda, 9. 1. 2013 12:05

V okviru državnega tekmovanje ACM iz računalništva in informatike vsako leto poteka tudi tekmovanja v izobraževalnih videoposnetkih s področja naravoslovnih, humanističnih, družboslovnih, ekonomskih in uporabnih ved.

Učenci, dijaki in študenti ste vabljeni, da pripravite do 10-minutni izobraževalni video in se z njim pomerite z vrstniki. Najboljši posnetki v vsaki skupini bodo nagrajeni tudi z bogatimi praktičnimi nagradami, ki so še posebej zanimive za ljubitelje video ustvarjanja (morda vas bodo presenetile dobre kamere, mikrofoni, …).

Tekmovalci se na tekmovanje lahko prijavite s prijavnico do 28. februarja 2013. Prijavnico in navodila za prijavo in pripravo prispevka najdete na spletni strani RTK. Objava rezultatov in podelitev nagrad bo potekala 23. marca 2013 na Institutu “Jožef Stefan” v Ljubljani.

Tekmovalne video posnetke s prejšnjih let si lahko ogledate v arhivu posnetkov tekmovanja.

Namen tekmovanja je povečati zanimanje za produkcijo izobraževalnih video vsebin med učenci, dijaki in študenti, kot tudi nagraditi najboljše, ter jim omogočiti nadaljnjo pot na teh zanimivih področjih. Na ta način želimo omogočiti in povečati dostopnost do uporabnih video vsebin, kot tudi z video gradivi dopolniti klasične oblike poučevanja, zato tudi Arnes aktivno sodeluje pri organizaciji tekmovanja.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)