Skoči na glavno vsebino

Filezilla

Program FileZilla prenesite iz naslova:http://filezilla-project.org/

POMEMBNO!!

Pri prenavljanju spletnih strani pazite, da ne boste izbrisali mape www. Če boste mapo www izbrisali in jo nato ponovno ustvarili, mapa ne bo imela pravilnih uporabniških pravic in spletna stran ne bo vidna.

Po zagonu programa se prikaže osnovno okno programa.

Kliknite na Datoteka -> Upravitelj strežnikov…

Odpre se spodnje okno, kjer kliknite na Nov strežnik.

Vpišite potrebne podatke: pod Gostitelj vnesite strežnik www2.arnes.si in vrata nastavite na 21, za vrsto strežnika izberite FTP – File Tranfer Protocol, pod Vrsta prijave izberite običajna, nato pod Uporabnik vnesite svoje uporabniško ime in pod Geslo svoje geslo.

Nato izberite zavihekin za način prenosa izberite možnost pasivni.

Kliknite na gumb povezi in ob pravilnih nastavitvah se boste uspešno povezali na FTP strežnik.

Na desni strani se bodo prikazale mape na strežniku, kjer izberite mapo www. Na levi strani poiščite detoteke na vašem lokalnem disku in označite tiste, ki jih želite prenesti na strežnik. Detoteke nato enostavno prenesite na desno stran in program jih bo samodejno prenesel na strežnik.

Takoj po prenosu datotek na strežnik je spletna stran vidna vsem uporabnikom Interneta na naslovu www2.arnes.si/~uporabniško_ime. V primeru da začetne strani ne boste pomenovali index.htm ali index.html, morate v naslovu strani navesti tudi datoteko začetne strani. Primer: če bi namesto index.htm ustvarili mojastran.htm, bi se naslov glasil www2.arnes.si/~uporabniško_ime/mojastran.htm.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)