Skoči na glavno vsebino

Nastavitve spletnega vmesnika

Za nastavitve spletnega vmesnika kliknite ikono  in izberite zavihek .

 1. UPORABNIŠKI VMESNIK

V meniju Uporabniški vmesnik lahko izberete jezik prikaza, prikaz časa in datuma. Možna je tudi izbira teme uporabniškega vmesnika. Na voljo so vam teme namenjene namizni in mobilni različici spletnega vmesnika.

S klikom na gumb  shranite nove nastavitve.

 

 

2. POGLED POŠTNEGA PREDALA

Označi sporočila kot prebrana: določa v kolikšnem času predogledano sporočilo postane označeno kot prebrano.

Razširi niti: določa pod kakšnimi pogoji so niti prikazane kot razširjene. Več o nitih se nahaja na tej povezavi.

Vrstic na stran: določa koliko sporočil se bo prikazovalo na posamezni strani v mapi Prejeto.

S klikom na gumb  shranite nove nastavitve.

 

3. PRIKAZOVANJE SPOROČIL

Nastavitev Odpri v novem oknu omogoča, da se sporočila odpirajo v posebnem oknu v brskalniku. Prikaži e-naslove poleg imen prikazuje poleg imena in priimka pošiljatelja tudi njegov e-naslov.

Tudi pri prikazovanju sporočil lahko nastavite, da se sporočila prikazujejo Prednostno HTML, torej z uporabo različnih slogov. V primeru da ta možnost ni izbrana, se bodo vsa sporočila prikazovala v tekstovni obliki.

S klikom na gumb  shranite nove nastavitve.

 

 

4. SESTAVLJANJE SPOROČIL

Možnost Sestavi sporočila z obogatenim besedilom omogoča privzeto sestavljanje sporočil v HTML načinu (na voljo boste imeli različne opisave, sloge ipd). Če ta možnost ni izbrana, boste nova sporočila sestavljali v običajni tekstovni obliki, ki ne omogoča uporabe slogov. Prehod na način HTML je mogoč tudi kasneje, pri sestavljanju posameznega sporočila.

Omogočena je tudi možnost shranjevanja osnutkov. Interval shranjevanja osnutkov lahko nastavite pod možnostjo Samodejno shrani osnutke – osnutki se bodo shranjevali v mapo Osnutki.

S klikom na gumb  shranite nove nastavitve.

 

 

5. STIKI

Nastavitve stikov urejajo nastavitev stolpcev, ki jih lahko določimo glede na Ime za prikaz, Ime oziroma Priimek.

S klikom na gumb  shranite nove nastavitve.

 

 

6. POSEBNE MAPE

Te nastavitve omogočajo nastavljanje map za različne vrste sporočil (osnutki, poslano, neželena pošta in smeti). Sporočila lahko shranjujemo v že ustvarjene mape ali v mape, ki jih ustvarimo sami. V plavajočem meniju izberemo želeno mapo.

S klikom na gumb  shranite nove nastavitve.

 

7. NASTAVITVE STREŽNIKA

Nastavitev Označi izbrisano sporočilo kot prebrano omogoča, da se neprebrana sporočila, po brisanju oziroma premikanju v mapo Smeti, označijo kot prebrana.

Ne izbriši sporočila, le označi kot izbrisano – Sporočila se po brisanju ne prestavijo v mapo Smeti, ampak se samo le označijo kot izbrisana. V mapi, kjer se nahaja sporočilo, le-to po izbrisu osivi.

Povezana s predhodno nastavitvijo je tudi možnost Ne prikaži izbrisanih sporočil, saj onemogoča prikaz izbrisanih sporočil.

Možnost Trajno izbriši sporočila v mapi Neželena sporočila pomeni, da se po izbrisu sporočil v mapi Neželena sporočila, le-ta neposredno izbrišejo, brez da bi se premaknila še v mapo smeti.

Pri nastavitvah vzdrževanja lahko nastavite možnost Izprazni mapo Smeti ob odjavi, ki omogoča, da se sporočila v mapi Smeti ob odjavi samodejno izbrišejo. 

V tem razdelku ostaja še nastavitev Stisni sporočila v mapi Inbox ob odjavi, s katero vklopimo samodejno stiskanje sporočil v poštnem predalu ob odjavi. S tem prihranimo nekaj prostora na strežniku.

S klikom na gumb  shranite nove nastavitve.

 

 8. NASTAVITVE PREJEMA SPOROČIL

V razdelku za nezaželena sporočila lahko nastavite Stopnjo zaščite, torej kako visoko stopnjo filtriranja nezaželene elektronske pošte želite uporabljati. Ob uporabi bele in črne liste mora biti zaščita vklopljena.

Določite lahko tudi število dni do samodejnega izbrisa neželenih sporočil.

S klikom na gumb  shranite nove nastavitve.

 

 9. KOLEDAR

Ta razdelek omogoča številne nastavitve glede prikaza datuma, ure, delovnega tedna in nastavitev osebnega koledarja.  

Nastavite si lahko možnosti glede opomnikadoločite pa lahko tudi različne kategorije za dogodke, jih poimenujete in jim dodate svojo barvo.

Omogočite si lahko koledar rojstnih dnevov in nastavite opomnike za rojstne dneve vaših stikov.

S klikom na gumb  shranite nove nastavitve.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)