Skoči na glavno vsebino

Navodila za Nokio N900

Povezavo smo testirali na modelu Nokia N900, ki nam ga je v ta namen prijazno posodilo podjetje Telekom d.d.

OPOZORILO! Spodnje nastavitve prikazujejo nastavitev povezave z uporabo protokola MSCHAPv2. Če vaša organizacija nima ustrezne infrastrukture (FreeRADIUS 2.x), povezava ne bo uspešno vzpostavljena. 

Podatki, ki so uporabljeni v spodnjem primeru, so izmišljeni. V postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi.

Certifikat je na voljo na Arnesovem FTP strežniku, na naslovu ftp://ftp.arnes.si/software/eduroam/arhiv/ , v katerikoli .zip datoteki, lahko pa uporabite Arnesov CA certifikat, dosegljiv na naslovu ftp://ftp.arnes.si/software/eduroam/

V brezžičnem omrežju Eduroam prehajamo na nov vrhnji certifikat (CA certificate) za strežnike Eduroam.si. S tem smo podprli najnovejše operacijske sisteme in naprave, ki zahtevajo strožje preverjanje strežniških certifikatov. V prehodnem obdobju ob nastavljanju naprave zato nanjo namestite oba vrhnja certifikata.

Na telefon prenesite certifikat vaše domače organizacije oz starejšo in novejšo verzijo Arnesovega vrhnjega certifikata, tj. datoteki arnes_eduroam_ca.cer in arnes_eduroam_ca_2012.cerki ju prenesete z naslova ftp://ftp.arnes.si/software/eduroam/certs/ . Nato na telefonu (v upravitelju datotek) poiščite prenešena certifikata.  Če potrebujete pomoč pri prenosu certifikata na telefon, kliknite tukaj.

 Datoteko odprite s klikom nanjo.

Preverite vsebino certifikata in ga namestite s klikom na gumb  Install

Izberite namen uporabe certifikata WLAN in potrdite izbiro s klikom na gumb Select

 

Certifikat je uspešno dodan na seznam certifikatov. Upravitelja datotek zaprite in nadaljujte z vstopom v glavni meni.

Kliknite na gumb Settings

V meniju nastavitev izberite Internet Connections.

Kliknite na gumb Connections

 

 Odpre se čarovnik za ustvarjanje nove povezave. Kliknite na gumb Next

V polje Connection name vpišite eduroam in kliknite na gumb Next

 

 Čarovnik vas vpraša, če želite poiskati dosegljiva brezžična omrežja. Kliknite na gumb Yes

Iz seznama najdenih omrežij izberite brezžično omrežje eduroam in kliknite na gumb Next

 

 V seznamu EAP type izberite možnost TTLS in kliknite na gumb Next

Iz izbirnega seznama EAP method izberite možnost MSCHAPv2 in kliknite na gumb Next

V polje User name vpišite uporabniško ime in sicer levo od znaka “@” uporabniško ime, desno pa domeno vaše domače organizacije. V polje Password vpišite vaše geslo.

Kliknite na gumb Advanced

Izberite zadnji zavihek EAP, označite možnost Use manual user name in v polje Manual user name vpišite vaše uporabniško ime. Nastavitve shranite s klikom na gumb Save

Vrnite se na prejšnje okno, kjer za dokončanje nastavitev kliknite na gumb Finish

Postopek nastavitve povezave je zaključen. Vrnite se na namizje telefona in kliknite na uro, ki je v zgornjem levem delu zaslona.

Kliknite na gumb Internet connection

Iz seznama brezžičnih omrežij izberite eduroam. Telefon bo začel s povezovanjem v omrežje. Nameščen certifikat bo samodejno najden in izbran. Povezava bo vzpostavljena, ko ikona za brezžični internet poleg ure preneha utripati.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)