Nastavitev za MS Pocket Outlook

Osebni podatki uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni, pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

Postopek opisuje le nastavitve poštnega programa, povezava do Interneta mora biti ustvarjena že predhodno. Zaženite MS Pocket Outlook s klikom gumba ce ikona in izbire Inbox. Pojavila se bo spodnja slika. Nato kliknite izbiro Services in New Service…

v novem oknu izberite način dostopa do pošte (POP3 ali IMAP; priporočamo IMAP) in določite ime servisa. Nadaljujete s klikom gumba next.

V polju Connection izberite (že obstoječo) povezavo, ki jo boste uporabljali pri dostopu do poštnega strežnika. (Postopek, kako ustvariti novo povezavo najdete tu.)
V polje Server vpišete naslov strežnika (imap.arnes.si, v primeru izbire IMAP servisa oz. pop3.arnes.si v primeru izbire POP3 servisa). V polje User ID vpišite vaše uporabniško ime, vaše geslo pa v polje Password. Nadaljujete s klikom gumba next.

V naslednjem oknu vpišite naslov strežnika za odhajajčo pošto v polje SMTP host for sending mail in vaš e-poštni naslov v polje Return address. Nadaljujete s klikom gumba next in zaključite postopek s klikom gumba finish.

Pošto sedaj lahko preverite tako, da s klikom gumba  vzpostavite povezavo v Internet, po uspešni povezavi s klikom gumba  sprožite akciji Pošlji/Prejmi

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)