Android mail

OPOZORILO: Slike zajemajo najpomembnejše nastavitve. Ostale nastavitve, ki niso prikazane, lahko še vedno po lastni presoji spreminjate.

Osebni podatki, uporabljeni v spodnjem primeru, so izmišljeni. Pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite s svojimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

Opisana namestiev e-poštnega računa je bila testirana na mobilni napravi Samsung galaxy S3 z operacijskim sistemom Android 4.1.1.

Ker gre pri uporabi Andoid OS večinoma za mobilne naprave, ki uporabljajo mobilna ali priložnostna brezžična omrežja  smo privzeto opisali nastavitev varne (SSL) povezave do poštnih strežnikov, ki za odhodno povezavo vedno uporablja Arnes strežnik, neodvisno od omrežja v katerem se nahajate.

Opomba: privzeti odjemalci na starejših verzijah Androida (do 4.0.1) imajo težave pri podpiranju varne povezave SSL. V tem primeru vam za prebiranje in pošiljanje e-pošte svetujemo uporabo brezplačne aplikacije K-9 mail.

OPOZORILO: Ker je za uporabo elektronske pošte (odjemalca) potreben prenos podatkov, vam svetujemo, da se pred uporabo elektronske pošte seznanite z morebitnimi omejitvami ter cenami prenosa podatkov pri vašem mobilnem operaterju oz. ustrezno poučite o možnostih omejevanja in regulacije podatkovnega prenosa na vaši mobilni napravi.

 

NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Za konfiguracijo novega poštnega računa kliknite na ikono aplikacije E-pošta.

V primeru, da gre za prvo namestitev, se odpre čarovnik.

Vnesite e-poštni naslov in geslo. Nadaljujte s klikom na gumb ROČNA NAMESTITEV.

Odpre se okno za izbiro vrste računa. Izberite IMAP.

Čarovnik skuša samodejno zaznati nastavitve e-pošte; potrebna je ročna namestitev.

Vpišite svoje uporabniško ime in geslo. Za "Strežnik IMAP" (naslov strežnika) vpišite imap.arnes.si. Za vrsto zaščite izberite SSL ter številko vrat 993. Polje ‘Predpona poti IMAP’ pustite prazno. Nadaljujte s klikom na gumb .

Pri nastavitvah odhodnega strežnika za naslov strežnika SMTP vpišite naslov mail.arnes.si. Za vrsto zaščite izberite SSL in številko vrat 465. Obkljukati je potrebno opcijo "Zahtevaj prijavo" (avtentikacija na odhodnem poštnem strežniku) ter vnesti uporabniško ime in geslo za poštni račun. Nadaljujte s klikom na gumb .

V naslednjem koraku lahko nastavite možnosti oz. časovni interval preverjanja pošte (urnik zasedenosti (peak/off peak) je potrebno posebej nastaviti v nastavitvah poštne aplikacije) ter možnosti obveščanja in sinhronizacije. Nadaljujte s klikom na gumb .

V zadnjem koraku nastavite še ime računa ter prikazno ime. Postopek zaključite s klikom na gumb Končano.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)