Prehod iz Joomle na Arnes Splet

Uporabnikom, ki imajo na Arnes GVS strežnikih postavljeno spletno stran v sistemu Joomla, nudimo možnost avtomatiziranega prenosa obstoječih vsebin (prispevkov, kategorij, slik v prispevkih) na novo ustvarjeno spletišče v storitvi Arnes Splet. Za ta prenos poskrbi Arnes, zahteva pa ga lahko administrator obstoječe spletne strani v Joomli.

Pogoj za prijavo v Arnes Splet je guest.arnes.si uporabniško ime oz. druga e-identiteta, ki vam jo je dodelila vaša domača organizacija in omogoča AAI prijavo. V primeru, da nimate uporabniškega imena, lahko za namen uporabe spletne strani pridobite projektno uporabniško ime.

Postopek prehoda

  1. Prijavite se v storitev Arnes Splet (splet.arnes.si) tako, da kliknete na ikono Prijavi se s svojim AAI-računom. Nato sledite navodilom za prijavo z uporabo AAI-računa.
  2. Ustvarite novo spletišče, kamor se bodo prenesle obstoječe vsebine. Sledite navodilom za ustvarjanje novega spletišča.
  3. Pošiljite zahtevek za prenos po elektronski pošti na naslov  in dopišite, iz katere spletne strani želite prenos (GVS strežnik in pot, kjer se nahaja Joomla) ter na katero spletišče naj se prenese (domena spletišča, ki ste ga ustvarili).
  4. Po preneseni vsebini lahko začnete z urejanjem vašega spletišča.
  5. Ko je vaša spletna stran urejena, lahko nanjo preusmerite svojo domeno.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)