Skoči na glavno vsebino

Novi ponudnik overjenih digitalnih potrdil

nedelja, 5. 4. 2020 11:38

Po petih letih sodelovanja z DigiCertom (2015 – 2020) je GÉANT zdaj na podlagi razpisa izbral novega ponudnika overjenih digitalnih potrdil, zato s 30. aprilom uradno prehajamo na ponudnika Sectigo.

Overjena digitalna potrdila

Vsi uporabniki omrežja ARNES lahko pridobijo brezplačna osebna digitalna potrdila, ki omogočajo šifriranje elektronske pošte in digitalno podpisovanje elektronskih sporočil ter dokumentov, organizacije pa overjena digitalna potrdila za svoje strežnike.

Prehodi organizacij

Da bo prehod za vsako organizacijo potekal hitro in nemoteno, bomo poskrbeli na Arnesu. Večina uporabnikov prehoda skoraj ne bo občutila, saj postopki izdaje certifikatov ostajajo enaki, navodila glede overjenih digitalnih potrdil, ki se nahajajo v pomoči uporabnikom, pa bodo kmalu posodobljena.

Uporaba novega portala je možna že pred datumom uradnega prehoda. Ob vsakem prejemu zahtevka za izdajo certifikata organizacijo dodamo tudi v nov portal, kjer je validacija uporabnikom zdaj prijaznejša. 

Kaj se zgodi z obstoječimi certifikati?

Poudariti moramo, da prehod na obstoječe certifikate ne bo vplival, ti bodo veljavni do datuma poteka, ki je bil določen ob izdaji.

V kolikor imate do 30. aprila namen poslati zahtevek za certifikat, ki je kritičen za vašo organizacijo, predlagamo, da nam to čimprej sporočite, da bo ta v primeru težav izdan pri trenutnem ponudniku, obenem vas bomo dodali v nov portal Sectiga.

V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj smo vam na voljo na elektronskem naslovu helpdesk@arnes.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)