Skoči na glavno vsebino

Mobilni trendi v izobraževanju, raziskovanju in kulturi na Konferenci Arnes 2013

sreda, 15. 5. 2013 12:04

Danes, 15. maja 2013, se je na Konferenci Arnes 2013, ki je potekala v Kranjski Gori, zbralo rekordno število IKT-strokovnjakov s področja izobraževanja, raziskovanja in kulture (posnetki predavanj). Tema tokratne konference je bila mobilnost uporabnikov, udeleženci pa so imeli priložnost prisluhniti tako uglednim tujim kot domačim predavateljem.

Pomena mobilnih aplikacij se zaveda tudi vabljeni predavatelj Domenico Vicinanza, DANTE, doktor fizike in skladatelj, ki je v svetu znan predvsem po uglasbitvi Higgsovega bozona: “Tablični računalniki, pametni telefoni in drugi odjemalci postajajo vse bolj priljubljeni, zato se moramo tudi v raziskovalnem in izobraževalnem okolju zavedati prednosti, ki nam jih ponujajo na področju upravljanja omrežij”.

Konferenca Arnes 2013, na katero se je letos prijavilo preko 400 udeležencev, povezuje uporabnike s področja izobraževanja, raziskovanja in kulture. Namenjena je širokemu krogu obiskovalcev, saj pokriva tako uporabniške kot tudi sistemske vidike uporabe novih tehnologij. Na letošnji konferenci so se udeleženci lahko seznanili z mobilnimi trendi in trenutnim stanjem na področju mobilnosti v Evropi in Sloveniji. Število uporabnikov, ki se na fakultetah, šolah in drugih organizacijah s svojimi mobilnimi napravami povezuje v brezžična omrežja, strmo narašča. Le-ti zato upravičeno pričakujejo, da lahko do storitev dostopajo kjerkoli in kadarkoli. Udeleženci so izvedeli, kako mobilne aplikacije uporabljati pri upravljanju omrežij ter kaj razvoj mobilnih aplikacij pomeni s stališča finančnih in človeških virov. Izpostavili pa smo tudi nevarnosti, ki jih prinašajo nove možnosti povezovanja in uporabe mobilnih storitev, ter nujnost ustrezne zaščite.

Tudi tokrat je bilo celotno dogajanje na konferenci podprto z uporabo sodobne tehnologije. Tako ste vsa predavanja na konferenci v živo lahko spremljali tudi preko spleta ter vsebine soustvarjali preko družbenih omrežij Facebook in Twitter. Omeniti pa velja, da je to še vedno ena redkih konferenc v slovenskem in svetovnem prostoru, na kateri lahko tako udeleženci kot predavatelji do spleta dostopajo tudi preko novega protokola IPv6.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)