Skoči na glavno vsebino

Barbara Povše Golob predsednica upravnega odbora CENTR

ponedeljek, 17. 2. 2020 15:09

Na 63. letnem srečanju Združenja evropskih nacionalnih registrov, Council of European National Top-Level Domain Registries (CENTR), so na mesto predsednice upravnega odbora te organizacije izvolili vodjo slovenskega Registra.si, Barbaro Povše Golob. Srečanje je v Ljubljani gostil slovenski Register.si, ki deluje v okviru Arnesa.

CENTR že 22 let združuje nacionalne registre Evrope in po svetu. Nacionalni registri so organizacije, ki upravljajo vrhnje domene, kot je .si. CENTR združuje 54 polnopravnih članov in 8 pridruženih članov – njihov portfelj predstavlja več kot 80 odstotkov vseh registriranih domen po svetu.

Veliko priznanje za odlično opravljeno delo

Izvolitev vodje Registra.si Barbare Povše Golob na mesto predsedujoče upravnemu odboru CENTR pomeni veliko priznanje državi z sorazmerno majhnim številom domen. Odraža tudi zaupanje za več kot 20 let dobrega dela slovenskega Registra.si na mednarodni ravni. Nenazadnje je Register.si eden od ustanovnih članov organizacije CENTR. Barbara Povše Golob je prva ženska na mestu predsednice upravnega odbora te organizacije.

Barbara Povše Golob je vodja Registra.si od leta 1997, hkrati sodeluje v različnih delovnih skupinah CENTR-a. Je aktivna sooblikovalka delovanja organizacije The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), od lani je predsednica programskega odbora ccNSO v okviru ICANN. Redno aktivno sodeluje na okroglih mizah o politikah upravljanja z internetom.

Poleg tega, da je v preteklih dveh desetletjih tesno sodelovala pri številnih projektih v okviru Arnesa, je tudi ključna oseba pri razvejanem sodelovanju, ki poteka med Registrom.si, Ministrstvom za javno upravo, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Finančno upravo Republike Slovenije, Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani, ter številnimi drugimi javnimi in zasebnimi ustanovami, katerih delovanje se s stališča regulative ali drugače dotika delovanja domene .si in interneta pri nas.

Poleg Barbare Povše Golob, so v upravnem odboru še David Fowler (Kanada), Philip Du Bois (Belgija), Hilda Thunem (Norveška) in Danny Aerts (Švedska).

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)